Sherry Ocot 7% Tradicional, 5 ročný - základná ingrediencie pre gurmánov, ktorý si potrpia na harmóniu chutí a vôní. Tento ocot disponuje až 80-timi % výrazných aromatických zlúčenín, ktoré sú schopné spájať chute takmer vo všetkých pokrmoch. Výborne sa snúbi práve aj s orieškovými olejmi.
Vyrobené zo starých odrôd paradajok popredným rakúskym priekopníkom v pestovaní tejto plodiny pánom Ervinom Stekovics z provincie Burgenland. Výrazná paradajková chuť octu je určená na širokú škálu využitia, ale hlavne pri príprave letných šalátov.
Cider - hrušky starej odrody poskytujú základ pre tento vyvážený a vysoko aromatický ovocný ocot. Značné množstvo trieslovín zlepšuje štruktúru, dodávjú trpkosť a nezameniteľnú vôňu i chuť po dozretých hruškách.
Shilcher je autochtónna odroda viniča z provincie Styria a je charakteristická svojou typickou ovocnosťou. Ocot vyrobený z muštu tejto vysoko aromatickej odrody zreje výlučne v nerezových tankoch, aby si uchoval samotnú odrodovosť.
Dula je zabudnuté ovocie našich babičiek. Latinské rodové meno dule pochádza z jej gréckeho názvu kydónske jablko (kydonion malon) podľa starovekého krétskeho prístavu Kydonia. Dule sú výborným zdrojom vitamínu C Dula sa tiež odjakživa používala aj v ľudovej medicíne.
Vyrobené výlučne zo sliviek z domácej produkcie spoločnosti Alois Gölles. Čerstvo vylisovaná šťava sa nechá fermentovať dovtedy pokiaľ nedosiahne požadovanú konzistenciu slivkového octu.
Tento klasický jablčný ocot sa vyrába iba z ovocia a to odrôd jabĺk ako je Maschansker, Bohnapfel, Ilzer Weinler a Rosenapfel. Šťava z týchto jabĺk sa necháva vykvasiť k dokonalosti až kým nemá požadovanú vôňu a chuť.
Klasická súčasť moderného varenia! Tak ako všetky octy z produkcie Alois Gölles, aj tento sa vyrába iba z čerstvého ovocia, konkrétne z lesných malín. Tento malinový ocot sa dá využiť predovšetkým v modernej gastronómii ale, využíva sa taktiež vo vlasovej kozmetike. Ocot je tiež veľmi prospešný pre ľudí trpiacich cukrovkou, pretože pridaním do jedla znižuje glykemický index.
So svojimi sladovými tónmi je tento ocot predurčený na ochutenie ťažších jedál z bravčového mäsa, do gulášov, ale dokonale sa hodí aj na nakladanie známych „utopencov“.
Už bájny lekár Hippokrates oceňoval liečivé účinky špargľového octu, ale výnimočný je aj po gurmánskej stránke a získa si vás svojou typickou arómou a príznačnou sviežosťou.