Popis
Dubákový dresing na báze Extra Panenského Olivového Oleja, Lucia Iannotta
Dresing – Dubáky: Následne táto prírodná aróma dubákov prepožičiava tomuto olivovému oleju nezameniteľnú chuť a ponúka širokú paletu využitia. Jeden z najpútavejších produktov, doslova kus remeselníckeho umenia sa skrýva v tomto oleji, ktorý vďaka svojej chuti a atraktívnej aróme dáva jedlám ten správny šmrnc.
Vôňa: hubová
Chuť: po čerstvých dubákoch
Kombinácia s jedlom: dubákový dresing / dochucovadlo dubákový olivový olej – výborný na dochutenie omáčok, polievok, ryže, cestovín, dusenú zeleninu a šalátov. Určite vyskúšajte aj na mäso, ryby, pizzu, morské plody, carpaccio… alebo jednoducho vychutnať s krajcom čerstvého chleba.
Recepty / Inšpirácie: Recepty
Možné účinky dubákov: huby obsahujú predovšetkým množstvo vitamínov zo skupiny B, ďalej proteíny, minerály, vlákninu, stopové prvky ako sú železo, množstvo zinku, selén, draslík, horčík a množstvo ďalších účinných látok.
Zloženie: Extra panenský olivový olej 97%, dubáky 3%. ( dubákový olej )
Výrobca: Lucia Iannotta, Via Capocroce, 10., 04010 Sonnino, Lazio, Taliansko.
Azienda Agricola Lucia Iannotta – 1952 (video si môžete pozrieť tu)
Lucia Iannotta je uznávaná a najmä úspešná výrobkyňa extra panenského olivového oleja v Taliansku, po ktorej je dnes pomenovaná aj spoločnosť s rovnomenným názvom Lucia Iannotta. Táto dnes už majiteľka významnej spoločnosti vyrastala medzi olivovými hájmi. Tu nadobudla vzťah k olivovníkom čo neskôr prinieslo rozhodnutie po skončení štúdií na univerzite prevziať rodinný podnik. Lucia Ianotta priniesla niečo nové a spojila zároveň tradície s inováciami. A práve toto „Know How“ jej priniesol úspech nielen doma, ale aj v ďalekom zahraničí ako je napríklad Kolumbii či Japonsku… Krôčik po krôčiku v spojení s náročnou prácou sa Lucii dostalo veľkého uznania v podobe významných ocenení za chuť a kvalitu v kategórii – extra panenský olivový olej.
Čo je to Slow Food®?
Je medzinárodným hnutím, ktoré má viac ako 1 milión podporovateľov. Eviduje na celom svete viac ako 100.000 členov, dobrovoľníkov v 150 krajinách, 1600 lokálnych združení, tzv. konvínií. Je to sieť, ktorú tvorí 2000 komunít produkujúcich potraviny trvalo-udržateľným spôsobom, kladúc dôraz na kvalitu. Hnutie Slow Food založil v roku 1986 v Taliansku, enogastronóm a novinár Carlo Petrini. Bola to reakcia na šíriacu sa globalizáciu, stravovania v štýle fast-food a zrýchľujúce sa životné tempo a strácajúce sa miestne gastronomické tradície a absentujúci záujem ľudí o to, čo jedia. Nezáujem spotrebiteľov odkiaľ jedlo prichádza a ako jeho konzumácia ovplyvňuje svet okolo nás. Slow Food® vytvára sieť ľudí, ktorí spájajú radosť z dobrého jedla so zodpovednosťou k miestnym komunitám a k životnému prostrediu. (zdroj: http://www.slowfoodtatry.sk/)
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.