Popis
Citrónová marmeláda s menším obsahom pridaného cukru, Lucia Iannotta
Citrónová marmeláda – vhodná iba tak, na raňajky s maslovým croissantom a dobrou kávou alebo vyskúšajte zapracovať do rôznych mäsových a rybacích špecialít. Predovšetkým kuracie mäso je ideálne na kombináciu s citrónovou marmeládou – vyskúšajte ako glazúru na pečené kura. Vytvorí sa nádherne karamelovo – kyslkavá kôrka.
Vôňa: intenzívna po citrónoch
Chuť: delikátne sladko kyslá, svieža
Kombinácia s jedlom: Neodmysliteľnou súčasťou dezertov, ale je aj vhodná do marinád na grilovanie rýb, hydiny prípadne do omáčok. Skvele sa hodí aj do marinád, zálievok, dresingov do šalátov prípadne k vyzretým syrom.
Možné účinky citrónov: Citróny na imunitu – ak začnete deň s pohárom vlažnej vody s vytlačenou citrónovou šťavou, posilníte si imunitu a spomalíte starnutie. Okrem toho tento siný antioxidant posilňuje obranyschopnosť organizmu proti infekčným chorobám a prechladnutiu. Citróny proti rakovine – citrusové ovocie vrátane citrónov chráni pred rakovinou – ústnu dutinu, pažerák a hltan. Jeho protirakovinový účinok je závislý od množstva požitého ovocia. Podobne pozitívne účinky citrusov boli sledované aj pri prevencii rakoviny žalúdka a pľúc. (zdroj: Zdravopédia)
Recepty / Inšpirácie: Recepty
Zloženie: BIO citróny, cukor. 70g ovocia na 100g výrobku, 30g cukru na 100g výrobku.
Hmoznosť: 250g
Výrobca: Lucia Ianotta, Via Capocroce, 10., 04010 Sonnino, Lazio, Taliansko.
Azienda Agricola Lucia Iannotta – 1952 (video si pozrite tu)
Lucia Iannotta je uznávaná a najmä úspešná výrobkyňa extra panenského olivového oleja v Taliansku, po ktorej je dnes pomenovaná aj spoločnosť s rovnomenným názvom Lucia Iannotta. Táto dnes už majiteľka významnej spoločnosti vyrastala medzi olivovými hájmi. Tu nadobudla vzťah k olivovníkom čo neskôr prinieslo rozhodnutie po skončení štúdií na univerzite prevziať rodinný podnik. Lucia Ianotta priniesla niečo nové a spojila zároveň tradície s inováciami. A práve toto „Know How“ jej priniesol úspech nielen doma, ale aj v ďalekom zahraničí ako je napríklad Kolumbii či Japonsku… Krôčik po krôčiku v spojení s náročnou prácou sa Lucii dostalo veľkého uznania v podobe významných ocenení za chuť a kvalitu v kategórii – extra panenský olivový olej.
Čo je to Slow Food®?
Je medzinárodným hnutím, ktoré má viac ako 1 milión podporovateľov. Eviduje na celom svete viac ako 100.000 členov, dobrovoľníkov v 150 krajinách, 1600 lokálnych združení, tzv. konvínií. Je to sieť, ktorú tvorí 2000 komunít produkujúcich potraviny trvalo-udržateľným spôsobom, kladúc dôraz na kvalitu. Hnutie Slow Food založil v roku 1986 v Taliansku, enogastronóm a novinár Carlo Petrini. Bola to reakcia na šíriacu sa globalizáciu, stravovania v štýle fast-food a zrýchľujúce sa životné tempo a strácajúce sa miestne gastronomické tradície a absentujúci záujem ľudí o to, čo jedia. Nezáujem spotrebiteľov odkiaľ jedlo prichádza a ako jeho konzumácia ovplyvňuje svet okolo nás. Slow Food® vytvára sieť ľudí, ktorí spájajú radosť z dobrého jedla so zodpovednosťou k miestnym komunitám a k životnému prostrediu. (zdroj: http://www.slowfoodtatry.sk/)
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.