Popis
Bazalkové Pesto “Classic" – Frantoio Ghiglione, Dolcedo Imperia
Kombinácia s jedlom: Viete ho použiť na rôzne spôsoby prípravy Vašich obľúbených pokrmov ako sú cestoviny, pizza, šaláty, muffiny, zakomponovať do pečenia pripraviť tak vynikajúci chlebík s bazalkovým pestom a sušenými paradajkami!
Vôňa/chuť: Malá, nenápadná oliva, ale v chuti nádherne intenzívna. Celkový dojem ešte umocnia použité bylinky a extra panenský olivový olej. Recepty / Inšpirácie: Recepty. Zloženie: olivový olej, bazalka 27%, orechy, soľ, píniové oriešky, cesnak, regulátor kyslosti, kyselina citrónová. /Alergény sú zvýraznené tučným písmom./ Hmotnosť: Hmotnosť pevného podielu 170g. Výrobca: Frantoio Ghiglione, Dolcedo Imperia, Taliansko.
Bazalka & Bazalkové Pesto
Bazalka patrí medzi najobľúbenejšie bylinky stredomorskej kuchyne. Využíva sa najmä na ochutenie rôznych jedál, ktorým dodáva tú správnu chuť. Má pôvod v Ázii a ako korenina sa dostala do všetkých kútov sveta. Bazalka samotná ako aj čerstvé pesto podporuje trávenie a má spazmolytický účinok podobne ako magnézium. Kto by si nezamiloval vôňu bazalky a práve táto vôňa a jej nezameniteľná chuť je skrytá v tomto peste.
Účinky
Esenciálne oleje, fytochemikálie, vitamíny a minerálne látky. Oleje majú protizápalové, antiseptické a atibakteriálne vlastnosti. Bazalka svojim zložením napomáha pri liečbe ako je artritída, osteroartróza, zápal čriev, pri infekciách ktoré majú za následok hnačky. Jej antioxidančné schopnosti chránia organizmus pred účinkami voľných radikálov, kožnými chorobami, posilňujú imunitný systém, stabilizujú hladinu cukru v krvi, priaznivo pôsobia na kardiovaskulárny systém, chránia organizmus pred infarktom a mŕtvicou. Taktiež obsahuje vitamíny K, A, B6 a C. Minerálne látky ako je železo, vápnik, mangán, meď a horčík. (Zdroj:Zdravie a Štýl)
Frantoio Ghiglione: remeselníci chutí od roku 1920.
Príbeh, ktorý sa začal písať v roku 1920 a pretrváva dodnes postavený na tradičných hodnotách, trpezlivosti a poctivej práce v súlade s prírodou. Autorom a zároveň zakladateľom bol Giuseppe Ghiglione, ktorý sa rozhodol pre oblasť v západnej Ligúrii vo Val Prino a práve tu si otvoril svoj prvý olejový mlyn. Od samotného začiatku sa snažil vyrábať olivový olej tej najvyššej kvality a postupne túto tradíciu zveľaďovali jeho potomkovia do dnešnej podoby. Neostalo len pri špičkovom olivovom oleji, ale postupne sa pridružila výroba ďalších lokálnych tzv „remeselných“ špecialít ako nakladané olivy, cesnak, bazalkové pestá, sušené paradajky a mnoho iného. Vyskúšajte aj vy ako chutí Ligúria.
Frantoio Ghiglione – Dolcedo Imperia
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.