Popis
Nakladaný Cesnak v Olivovom Oleji – Frantoio Ghiglione, Dolcedo Imperia
Kombinácia s jedlom: Cesnak a olivový olej ako liek – delikatesa ideálna v rôznych kombináciách: šalát s tuniakom, na cestoviny s kúskom čili, ako predjedlo s pečivom a údeným mäsom, do grilovanej zeleniny alebo na prípravu mäsových pokrmov.
Vôňa/chuť: Jemný vo vôni a delikátny v chuti – príjemne kyselkavá chuť po vínnom octe. Recepty / Inšpirácie: Recepty. Zloženie: cesnak 60%, olivový olej 38%, vínny ocot (obsahuje siričitany), paprika, soľ, prírodná aróma. /Alergény sú zvýraznené tučným písmom./ Hmotnosť: Hmotnosť pevného podielu 290g. Výrobca: Frantoio Ghiglione, Dolcedo Imperia, Taliansko.
Cesnak – liek na všetko.
Cesnak má blahodárne účinky na naše zdravie. Práve preto sa mu nepovie nijak inak, len ako liek na všetko. Kedysi, keď ešte neexistovali lieky, si liečivé účinky cesnaku ľudia uvedomovali ďaleko viac. Bolo to prírodné antibiotikum, z ktorého sa robili rôzne tinktúry a kaše. Recepty starých materí dodnes poznajú liečivé účinky cesnaku s medom a citrónom. V prípade nízkeho, ale aj vysokého tlaku je cesnak prvou pomocou pri úprave tlaku. Zároveň dodáva úžasnú chuť aj do polievok či omáčok pri príprave receptov. (zdroj:foodfest.sk)
Frantoio Ghiglione: remeselníci chutí od roku 1920.
Príbeh, ktorý sa začal písať v roku 1920 a pretrváva dodnes postavený na tradičných hodnotách, trpezlivosti a poctivej práce v súlade s prírodou. Autorom a zároveň zakladateľom bol Giuseppe Ghiglione, ktorý sa rozhodol pre oblasť v západnej Ligúrii vo Val Prino a práve tu si otvoril svoj prvý olejový mlyn. Od samotného začiatku sa snažil vyrábať olivový olej tej najvyššej kvality a postupne túto tradíciu zveľaďovali jeho potomkovia do dnešnej podoby. Neostalo len pri špičkovom olivovom oleji, ale postupne sa pridružila výroba ďalších lokálnych tzv „remeselných“ špecialít ako nakladané olivy, cesnak, bazalkové pestá, sušené paradajky a mnoho iného. Vyskúšajte aj vy ako chutí Ligúria.
Frantoio Ghiglione – Dolcedo Imperia
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.