Popis
Zelené olivy s čili (vykôstkované) v extra panenskom olivovom oleji
Olivy – typická a zároveň neodmysliteľná ingrediencia Stredomoria, ktorú si môžete vychutnať na tisíc a jeden spôsobov. Doprajte si chvíle pohody s rodinou prípadne priateľmi pri tejto pochúťke s kúskami dobrého syra a pohárom červeného vína. Olivy Itrana v extra panenskom olivovom oleji s bylinkami a troškou čili chutia skvele len tak a samotný nálev/olej môžete použiť ako zálievku do Vášho obľúbeného šalátu.
Vôňa: po samotných olivách a použitých bylinkách.
Chuť: intenzívna, veľmi jemne pikantná s nádhernou dochuťou byliniek.
Kombinácia s jedlom: V spojení s olivovým olejom odkiaľ pochádza tvorí báseň pre gurmánske opojenie. Olivy sú jemne pikantné a veľmi dobre sa hodia k syrom, do šalátov alebo k steaku.
Recepty / Inšpirácie: Recepty
Zloženie: zelené olivy Itrana 86% (vykôstkované), extra panenský olivový olej, čili papričky, semená feniklu, soľ. Hmotnosť pevného podielu: 320g
Výrobca: Lucia Ianotta, Via Capocroce, 10., 04010 Sonnino, Lazio, Taliansko.
Azienda Agricola Lucia Iannotta – 1952 (video si pozrite tu)
Lucia Iannotta je uznávaná a najmä úspešná výrobkyňa extra panenského olivového oleja v Taliansku, po ktorej je dnes pomenovaná aj spoločnosť s rovnomenným názvom Lucia Iannotta. Táto dnes už majiteľka významnej spoločnosti vyrastala medzi olivovými hájmi. Tu nadobudla vzťah k olivovníkom čo neskôr prinieslo rozhodnutie po skončení štúdií na univerzite prevziať rodinný podnik. Lucia Iannotta priniesla niečo nové a spojila zároveň tradície s inováciami. A práve toto „Know How“ jej priniesol úspech nielen doma, ale aj v ďalekom zahraničí ako je napríklad Kolumbii či Japonsku… Krôčik po krôčiku v spojení s náročnou prácou sa Lucii dostalo veľkého uznania v podobe významných ocenení za chuť a kvalitu v kategórii – extra panenský olivový olej.
Čo je to Slow Food®?
Je medzinárodným hnutím, ktoré má viac ako 1 milión podporovateľov. Eviduje na celom svete viac ako 100.000 členov, dobrovoľníkov v 150 krajinách, 1600 lokálnych združení, tzv. konvínií. Je to sieť, ktorú tvorí 2000 komunít produkujúcich potraviny trvalo-udržateľným spôsobom, kladúc dôraz na kvalitu. Hnutie Slow Food založil v roku 1986 v Taliansku, enogastronóm a novinár Carlo Petrini. Bola to reakcia na šíriacu sa globalizáciu, stravovania v štýle fast-food a zrýchľujúce sa životné tempo a strácajúce sa miestne gastronomické tradície a absentujúci záujem ľudí o to, čo jedia. Nezáujem spotrebiteľov odkiaľ jedlo prichádza a ako jeho konzumácia ovplyvňuje svet okolo nás. Slow Food® vytvára sieť ľudí, ktorí spájajú radosť z dobrého jedla so zodpovednosťou k miestnym komunitám a k životnému prostrediu. (zdroj: http://www.slowfoodtatry.sk/)
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.